Karaktär för Bella’s kampanj. Spelar Rewan som är bror med Arthan (Alexander).

Feat: Sentry - Går igång FÖRE en fiende attakerar en ally (DM’s val).

<style>
  .phb {background: white; width: 210mm; height: 296.8mm;}
  .phb img {display: none;}
  .phb hr+blockquote {background: white;}
</style>

___
___
> ## Rewan Fenn
>*Medium Humanoid (human), Chaotic Good*
> ___
> - **Armor Class** 16
> - **Hit Points** 12
> - **Speed** 9m
>___
>|STR|DEX|CON|INT|WIS|CHA|
>|:---:|:---:|:---:|:---:|:---:|:---:|
>| 16 (+3) | 6 (-2) | 14 (+2) | 11 (0) | 12 (+1) | 12 (+1) |
>___
> - **Senses** —
> - **Languages** —
> - **Challenge** — (— XP)
> ___
> ### Actions


## Bakgrundshistoria
Rewan är uppväxt i Norrwik, ett fiskesamhälle som har runt 25-30 familjer. Som barn var Rewan större än de andra barnen och hans öde verkade redan bestämt, att han skulle bli en mäktig krigare bland fiskesamhället. Under hans uppväxt lärde hans pappa (Darick [da-rik]) och farfar (Ove, nu död) han hur man slåss och allteftersom har växt till en lång, stor och skrämmande krigare.

När Rewan var 10 år så fick han en lillebror Arthan. Förhållandet mellan Rewan och Arthan var ganska normal, men ibland fick Rewan känslan av att deras föräldrar uppskattade honom mer än vad de gjorde hans lillebror. Men där fanns ett starkt band mellan dem.

Även om Rewan är stor och skrämmande man för de flesta personerna, så hjälper han gärna (speciellt sin mor, Alira) runt om i hembygden om det behövs någon stark för tunga lyft (han gillar visa att han är stark). När han inte övar på att slåss så hugger han ofta ner träd som ska användas till bygga hus och andra liknande sysselsättningar. Även om Rewan bor i ett fiskesamhälle har han aldrig trivts ute på vattnet vilket i sin tur gjort att han aldrig lärt sig simma, men tvingar sig själv åka med på båtarna när de ska ut och plundra.

Rewan träffade sin framtida hustru när han var 26 år när han var ute och hög ner träd. Han hörde hur svärd, yxor och sköldar slogs mot varandra och rusade genast till platsen där han hörde det från. En kvinna slogs mot ett par banditer, han rusade fram för att hjälpa henne men stannade i sina spår efter kvinnan skrek högt mot honom om att hon hade det under kontroll. Efter ett par minuter visade det sig vara rätt.

Imponerad av hennes förmåga att tackla banditer helt själv frågade han om hennes namn. Katalina var hennes namn och efter umgås ett bra tag så bestämde de sig att gifta sig. Katalina är en sköldmö med skinn på näsan, men hon är väldigt omtänksam och romantisk av sig.

När Arthan var runt 20 års ålder (Rewan var runt 30 år) så lämnade Arthan fiskesamhället. Rewan fick reda på det följande dag och blev helt förbryllad och smått arg av detta, men i slutändan önskade Rewan att fått önska sin lillebror lycka till.

Ungefär tre år efter Arthan lämnat samhället fick Rewan sitt första barn, en dotter vid namn Nyra. Efter fyra år till så fick Rewan sitt andra barn, en son som dom döpte Alix. (Arthan vet inte om att jag har barn)

Åtta år har gått och Rewan är nu 45 år gammal (Nyra är 12 år och Alix är 8). På en order av deras arl ska de iväg och plundra en by som ligger ett par dagar på sjöss från Norrwik. Efter en lyckad plundring och en glad arl så återgår folket till det vardagliga.

En morgon vaknar Rewan av ett kvinnas skrik utifrån, han springer till dörren för se vad som pågår och ser att de håller på bli anfallna. Han ser att Katalina som också är vaken och med ett allvarligt ansiktsuttryck säger åt henne att väcka resten av familjen. Rewan greppar tag i sitt två-hands svärd (Greatsword) som han namngett Klyvarn och beger sig ut för hjälpa till mot piraterna som anfaller dem.

Fiskesamhället har inte jättemånga krigare för att kunna försvara sig, Rewan slåss som om han hade styrkan av 10 män. Men efter ett tag så får piraterna övertaget och Rewan faller ner på knä på stranden där piraterna kommit från. Piraterna har redan tagit många andra personer till fånga och bestämmer att också ta Rewan till fånga nu när han är enklare att hantera och kan säkert sälja han för en stor slant som slav. Rewan är utmattad och ganska blodig, han har många skärsår överallt men djupast är dom på sidan av magen under revbenen.

Efter Rewan sett att piraterna tagit hans familj (mor, hustru och barn) och släpar de ut på stranden och på deras båtar så försöker han med all sin återstående kraft försöka fria dem. Han lyckas slå ner några pirater men han slutar när han ser att de har en klinga mot hans fars hals. Piraterna binder samman Rewans händer och ben så han inte kan röra sig lika mycket och efter de gjort det så hörs en röst från en person från en av båtarna.

Sekunderna efter det ser Rewan att det sprutar blod från halsen av Darick och hans kropp faller ner på stranden, i sin tur skriker Rewan av ilska men blir slagen medvetslös bara ett par sekunder efter händelsen.


## Information
___
- **Kön**: Male
- **Ras**: — Human
- **Ålder**: 45
- **Klass / sysselsättning**: Fighter
- **Utseende**: Rewan är skallig, han har grått/mörkt grått skägg, ljusbrun hudfärg och har ofta bar överkropp (när han inte äventyrar; så han kan visa sin muskulösa kropp). Han har tatueringar på sin högra axel ner på armen, där en av tatueringarna står att han är en krigare från Norrwik (an insignia of rank - Soldier background). Han har mörkbruna ögon, 210cm lång och väger 180kg.
- **Utstyrsel**: Ringbrynjeskjorta (går med bar överkropp när han inte är ute och äventyrar), bruna byxor och ett svart bälte. Armskydd gjorda av järn. En vigselring gjort av silver. Ett två-hands svärd (Greatsword) som han namngett Klyvarn, ett annat långsvärd (Longsword) som han använder att träna med som han komiskt nog kallar Pinnen.
- **Personlighetsdrag**: I always believe I can win every fight and I enjoy being strong and like breaking things.
- **Ideal**: I will one day return to my home.
- **Bindning**: When the pirates raided our village, I was separated from my mother, wife and kids. I must find and protect them.
- **Brister**: Once I start drinking, it's hard for me to stop. Short tempered.


### Relationer
___
- **Darick [da-rik], fader**. Lärde Rewan hur man slåss, dödades framför Rewan i attacken av piraterna.
- **Alira, moder**. 
- **Ove, farfar**. Lärde Rewan hur man slåss, är nu död.
- **Arthan, lillebror**. 35 år gammal, lämnade fiskesamhället när han var runt 20 års ålder.
- **Katalina, hustru**. Sköldmö med skinn på näsan, väldigt omtänksam och romantisk av sig.
- **Nyra, dotter**. 12 år gammal.
- **Alix, son**. 8 år gammal.
- **Rurik Järnhammar, arl**. Arl för området Rewan bor i.
### Platser
___
- **Norrwik, hembygd**. Ett fiskesamhälle som har (hade) runt 25-30 familjer.